Personalizare

Intretinerea produselor textile personalizate

Trebuie acordata o atentie sporita in ceea ce priveste spalarea obiectelor promotionale textile dupa ce au fost inscriptionate. Atat tricourilor imprimate, cat si altor produse textile inscriptionate cum sunt: hanoracele, bluzele, camasi si tricouri cu maneca lunga deoarece exista anumite specificatii tehnice impuse de producatorii de vopseluri si folie de transfer termic e care trebuie tinut cont pentru a va putea bucura cat mai mult timp beneficiile oferite e acestea.

Cel mai important aspect care trebuie avut in vedere este temperatura apei de spalare.

Aceasta nu trebuie sa depaseasca temperatura de spalare indicata pentru folia adeziva ce s-a folosit pentru inscriptionare. In general aceasta temperatură nu trebuie să depaseasca 40º Celsius, însa exista si cazuri in care temperatura apei de spalare nu trebuie să fie mai mare de 30º Celsius (cum ar fi cazul camasilor sau a texturiler mai compacte de fibra in care nu poate penetra vopseaua si atunci ramane ca o pelicul superficiala). Dar sunt si cazuri de folie foarte buna cum ar fi Colorprint aplicata corespunzator, care se pot spala la 80º Celsius insa nu mai mult de 10-15 minute.

De asemenea, trebuie tinut cont de faptul că nu trebuie folosiţi la spalarea textilelor inscripţionate, detergenti sau alte produse de spalare (inalbitori), care conţin clor. Clorul afectează atat calitatea foliilor printate si imprimate pe tricouri, cat si celelalte materiale folosite la inscripţionarea textilelor. Totodata, afecteaza si adezivul acestora.

Cum se calcă tricourile imprimate?

Calcarea tricourilor imprimate si a celorlalte textile inscriptionate se face pe interiorul acestora, sau punand un material textil de protectie intre imprimeu si fierul de calcat.